Populære kjøretøy i motorsport

Når det kommer til populære biler og andre kjøretøy innenfor motorsport, så kommer det an på hva slags motorsport det er du ser på.

Bilcross

Hvis du ser på bilcross vil du se masse eldre biler. Dette fordi de er billige og lettere å finne deler til. Dette inkluderer for eksempel Volkswagen Boble, Ford Escort og en rekke ulike typer Volvo. Det som er morsomt med bilcross er at du kan se de samme bilene flere ganger, men med forskjellig fører hver eneste gang. Dette er absolutt et fenomen som ikke sees i så mange andre typer bilsport.

Rally

Det er ofte slik at en profesjonell rallysjåfør kjører for et spesifikt merke. Når vi tenker på rallyføreren Petter Solberg så tenker vi automatisk på Subaru, mens når vi tenker på Sebastian Loeb, så tenker vi på Citroen. Noen ganger i rally får vi også se nye modeller, men som oftest har rallyføreren funnet en bil som den virkelig liker og kjører best med. Det er derfor spesifikke biler som Marcus Grönholms Peugeot 206 er så lett gjenkjenbar, fordi han kjører med den igjen og igjen.

Drifting

Når man ser biler i driftingmiljøet så ser man ofte veldig spesifikke biler som Dodge Charger eller Nissan Skyline. Dette er biler som har opparbeidet seg et rykte innenfor driftingmiljøet og som er svært populære. Samme som med rally så har føreren funnet en bil de kjenner og ut og inn og vet hvordan de skal bruke til sin fordel.