Hva er motorsport?

Innenfor motorsport så finnes det en rekke ulike grener. Det er forskjell på hva slags grener som er populære i Norge og hvilke som er populære i utlandet.

Hva slags grener finnes det i motorsporten?

All sport som inkluderer et kjøretøy med motor regnes som motorsport. Dette vil da inkludere biler, motorsykler, motorbåter og motorfly. Du kan altså finne noe for alle og enhver. Innenfor disse ulike typene kjøretøy finnes det ulike grener. Den som kanskje er mest kjent i verden er nok racing som er utrolig stort. Det finnes en rekke ulike racingklasser som for eksempel Nascar eller Indy Car.

Hva slags andre grener finnes det?

Du finner en rekke andre grener, inkludert bilcross, rallycross, rally, motocross, dracracing, gokart, crosskart, trial, drifting, roadracing og mye mer. Dette er grener du skal få tid til å lese mer om på våre nettsider.

Kjente konkurranser

Du vil også få et innblikk i en rekke kjente konkurranser som finnes når det kommer til motorsport. Det er noe vi skal skrive mer om. Vi skal også skrive om biler som er spesielt kjente når det kommer til ulike former for motorsport.

Er du interessert i motorsport?

Hvis du er interessert i motorsport har du ganske mange alternativer. Du kan begynne å kjøre selv, men da må du melde deg inn i et forbund, ta lisenser og begynne å trene. Du kan se på, både på TV eller delta på fysiske løp. Dette er utrolig spennende, spesielt når løpene blir kjørt på bane. Du kan involvere deg som frivillig. Kanskje du alltid har drømt om å være en del av et crew eller kanskje være kommentator? Det er plass til en rekke ulike roller i motorsporten. Når det kommer til store konkurranser og arrangementer trenges det alltid folk til å hjelpe til i både kiosker og til å selge billetter. Det å være involvert i et motorsport-miljø betyr ikke nødvendigvis at du trenger å kjøre selv.

Motorsport er en stor del av den norske bygdekulturen og det er absolutt noe man bør respektere. Det er et spennende miljø som er forskjellig avhengig av hvor i landet du drar.

Det som er så gøy med motorsport er det faktum at det finnes verden over, i forskjellige variasjoner, men motoriserte kjøretøy er noe som alle liker og har sansen for.

Motorsport for alle

Vi har laget denne siden slik at du kan få et innblikk i den fantastiske verden som er motorsport. Her er det masse å lære og vi vil gjerne dele vår kunnskap. Forhåpentligvis finner du noe du kan bruke til noe fornuftig. Det er det vi håper i alle fall.

Lykke til på din reise inn i motorsportens fantastiske verden!