Motorsport i Norge

Det finnes ulike måter å være interessert i motorsport på i Norge. Hovedmåten er nok å være publikum, men ønsker du å kjøre så må du være med i et forbund som for eksempel NMK eller KNA. Dette er organisasjonene som styrer norsk bilsport.

Hvilke typer motorsport er populære i Norge?

En av de motorsportene som er mest populære i Norge er bilcross. Dette fordi det er et rimelig alternativ for mennesker som vil utfordre seg selv og sin need for speed litt. Det å kjøre bilcross er rimelig enkelt, fordi det foregår på en bane med høy sikkerhet. Dette regnes som en bilsport for de som er litt yngre, ettersom du kan begynne å trene når du er 15 år gammel. Du kan begynne å kjøre løp når du er 16 år gammel.

Det som er spesielt med bilcross er det faktum at bilene selges etter hver runde, så derfor vil det lønne seg for føreren å gjøre bilen så billig som mulig, slik at føreren ikke taper penger når bilen selges videre.

En annen motorsport som er utrolig populær i Norge er rallycross. Dette er en sport som har de samme prinsippene som bilcross, men som kjøres med dyrere og nyere biler med høyere sikkerhet.

Når det kommer til andre typer motorsport så er også rally svært populært landet over. Rally innebærer at man kjører en spesifikk strekning fortest mulig. Det er en fører og en kartleser inne i bilen. Dette er en motorsport som er enormt populær verden over, det er mange som følger WRC (World Rally Championship). Der førere får muligheten til å kjøre en rekke strekninger rundt hele verden. De 10 beste får utdelt poeng i denne rekkefølgen: 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1 og etter at alle strekningene er kjørt vil man få en vinner i den personen som har mest poeng.

Andre sporter som er populære i Norge er motorcross, gokart og ikke minst drifting. Dette er en sport som får stor oppmerksomhet, fordi det krever enorm presisjon og kontroll. Det finnes flere stevner årlig der drifting er en del av en stor konkurranse. Dette er en sport som er lettere å se på som publikumssport, ettersom det ofte foregår inne på en spesifikk arena eller på en slette med tribune.