Hva er motorsporten gressklipper-racing?

Kanskje er du av dem som aldri får nok av motorsport og racing, og har reist verden rundt for å få med deg de store arrangementene. Her skal vi over til noe litt annet, nemlig gressklipper-racing! Dette er noe man bør få med seg før robot-klipperen tar over fullstendig.

I mylderet av rare sporter har vi funnet fram til gressklipper-racing. Og det høres sikkert like livsfarlig ut som all annen racing, men fortvil ikke, her er alle forhåndsregler tatt. Gressklipperne er trimmet og redusert til fartsmonstere som freser over plenen uten saks eller sylskarpe knivsegger.

Hvordan foregår gressklipper-racing

For dem som vil prøve seg på gressklipper-racing, så er det noen faktorer som må ligge til rette. For det første trenger man en gressklipper, gjerne en traktor-klipper man kan sitte i. Deretter trenger man en bane. Den bør først og fremst være en plen, og helst uten helling. Så er det bare å strippe den for farlige kniver og unødvendig vekt. Raskeste gressklipper har vunnet.

Blir fort mye søl

For en gressplen som blir forsert av titalls gressklippere i full fart blir fort gjørmete. Det skal ikke mye til før man er tilgriset av søle. Men det gjør lite så lenge man er først over målstreken. Et slik grisete race går hvert år av stabelen i England.

Noe for deg

Er gressklipper-racing noe for deg, så kan du starte med å sjekke ut den lokale motorsport klubben. De kan hjelpe deg med å legge til rette for et slikt arrangement, slik at sporten også får fotfeste her i landet. Det er en tilskuer-vennlig sport som kan arrangeres sammen med andre race. Men husk, en gressklipper brukes først og fremst til å få en fin hage, så i mellomtiden kan du sørge for det. Eller la robot-klipperen gjøre jobben for deg.